استابلایزر

عیب یابی و تعمیرات تخصصی استابلایزر

با توجه به استفاده ی گسترده از لوازم الکتریکی و الکترونیکی اهمیت دستگاه های تثبیت کننده ولتاژی بسیار هائز اهمیت است  زیرا خیلی از این دستگاه  های الکترونیکی به  نوسانات برقی خصوصا در فاز ولتاژی حساس بوده و افت و خیزهای ولتاژ باعث خراب شدن دستگاه ها می شود. البته مدت ها قبل دستگاه ها بدون  این که یک سیستم تثبیت کننده بر سر راهشان وجود داشته باشند به برق متصل میشدند و این شده بود که در گذشته شاهد سوختن بسیاری از لوازم برقی نظیر یخچال – تلویزیون و …. میشدیم و حتی در برخی از خانه که که در مناطقی بودند که افت و خیز ولتاژی وجود داشت دچار خرابی میشدند و  اکثرا پاور کامپیوترها خراب میشود که البته امروزه به دلیل ارتقاع فناوری های برق رسانی دیگر تقریبا جایی وجود ندارد که نواسانات برقی داشته باشد ولی با این حال ممکن است  برخی مکان ها هنوز این  مشکل را داشته باشد .

البته  لازم  به ذکر است که افت و خیز ولتاژی همیشه به دلیل مشکل برق رسانی منطقه نیست و استفاده دستگاه های پر مصرف نیز در یک مکان باعث این اتفاق می شود و برای همین بهتر است برای دستگاه های حساس از یک تثبیت کننده ولتاژی استفاده شود. در گذشته برای این که یک تثبیت کننده ولتاژی در اختیار داشته باشیم به این راحتی نبوده و حتی در دانحصار مراکز صنعتی و تولیدی بود ولی امروزه به مدد طراحی هایی که شرکت های سازنده تجهسزات الکترونیکی میتوانیم همه ما از یک مدل استابلایزر در خانه و یا محل کار خود استفاه کنیم.

شاید بهتر باشد بدانید که چرا اصلا باید از استابلایزر استفاده مرد در صورتی که به عنوان مثال خانه و یا محل کار ما نوسانات برقی ندارد.؟

در بالا که به یک نمونه اشاره شد و در اینجا واضحتر توضیح میدهیم و سپس به دلایل دیگر خواهیم پرداخت. نوسانات ولتاژی در شبکه های برق رسانی و خصوصا مکان هایی که در بخش های انتحایی قرار دارند یک امر عادی می باشد ولی موضوع ما دستگاه های برقی هستند که در خانه از ان ها استفاده میکنیم و این دستگاه ها فقط تا چند درصد توان تحمل افت و خیز ولتاژی را دارند آن هم فقط به مدت کوتاه و در صورت صولانی بودن دستگاه برقی شما خواهد سوخت.

به عنوان مثال برخی از دستگاه های برقی میتواندد تا ۱۰ الی ۱۵ درصد افزایش و یا کاهش ولتاژی را تحمل کنند و بیشتر از این مقدا  باعث از کار افتادن دستگاه خواهد شد حتی در این مورد نیز دستگاه های الکترونیکی فقط به مدت کوتاهی توان تحمل این گونه نوسانات را خواهند داشت، این در حالی است که  برخی از دستگاه های الکترونیکی به دلیل ماهیت  طراحی آن ها و به دلیل نوع کاربردی که دارند حساسیت بیشتر داشته و مثلا شاید تا ۳ الی ۵ درصد توان تحمل را داشته  باشند و بیشتر از این مقدا و در صولانی مدت باعث خرابی دستگاه خواهد شد و برای همین تثبیت ولتاژ ( ثابت نگه داشتن ولتاژ ) یکی از مهمترین اقدامات برای  حفظ و نگه داری از دستگاه های الکترونیکی و الکتریکی می باشد.

و در ادامه میخواهیم برای شما توضیح دهیم که اصولا  یک استابلایزر چیست و چه کار میکند

در سیستم استابلایزر طراحی وجود دارد که با انجام دو عمل اصلی  buck و  boost باعث میشود که رنج ولتاژ خروجی در زمان افت و یا در حالت اضافه بار تنظیم  شده و در آستانه ی استاندارد قرار گیرد.همیشه برای این دو عمل یا از ترانسفورماتور استفاده میشود که از گذشته مرسوم  بوده و یا از مدارت الکترونیکی قدرت. در زمانی که افت ولتاژ صورت می گیرد مدار boost وارد عمل می شود و ولتاژ را در حالت استاندارد تنظیم شده قرار خواهد داد و بلعکس در زمان اضافه بار و یا همان افزایش ولتاژ این مدار buck است که به حالت  هایی که تعریف شده ولتاژ را مجددا در حالت خروجی استاندارد تنظیم شده قرار خواهند داد و به این ترتیب در تمام مدت زمان شما در خروجی ولتاژ ثابتی را خواهید داشت و افت و خیز های ولتاژی در خروجی مشاهده نخواهد شد. در سیستم های قدیمی استابلایزر بیشتز از ترانسفورماتورهای قدرتمندی  استفاده میشده و مدارات الکترونیکی قدرت آن نیز ساده تر بوده اند در حالی که در سیستم های امروزی مدارات پیشرفته ای جهت مدیریت هرچه بهتر  ترانفورماتورها و تنظیمات خروجی آن ها استفاده شده است. البته لازم به ذکر است که تعدا و مدل های دستگاه استابلایزر بسیار زیاد بوده و شما باید بنابر برق منطقه خود و درخواست خروجی مدل و نوع مورد نظر را انتخاب کنید  که برای این منظور از فروشنده میتوانید راهنمایی بخواهید.

چگونه یک استابلایزر مناسب پیدا کنیم ؟

برای این که یک استابلایزر مناسب انتخاب کنید باید موارد مختلفی را در نظر داشت که ما در اینجا به اصلی ترین مسائلی که باید در نظر بگیرید اشاره میکنیم .

۱- باید در نظر داشته باشید که چه دستگاه هایی به آن  متصل میشود و حداکثر توان مصرفی تمامی دستگاه های متصله چقدر خواهد بود.

۲ – بررسی میزان نوسانات در محل مورد نظر – یعنی باید در ابتدا اندازه گیری کنید که حداکثر ولتاز در زمان افت و یا افزایش به چه اندازه است و به عبارتی بهتر در کمترین و بیشترین حالت چه ولتاژی را دارید.

۳ – حد ولتاژی که استابلایزر پشتیبانی میکند ( حد ولتاژ قطع استابلایزر )

۴ – نوع مدار کنترلی استابلایزر و در نهایت انتخاب مدل مورد  نظر و مناسب

مشکلات و خرابی استابلایزر و تعمیرات آن

یک استابلایزر بنابرمدل و مدراتی که دارد ممکن است دچار مشکلات بسیاری شود که البته این موضوع را در نظر داشته باشید که خرابی استابلایزرها بیشتر در بخش مدار کنترل کننده و یا همان مدار قدرت اتفاق می افتد زیرا بخش ترانفورماتور به دلیل ماهیت سازه ای که دارد تقریبا دچار خرابی نمی شود زیرا ترانس ها دارای عمری طولانی و با توان تحمل بالایی هستند  مگر این که به معنای واقعی اضافه بار  بی اندازه قوی روی آن ها بیفتد که در این صورت ترانفورماتور خواهد سوت و استابلایزر به کل خاموش می شود.

جهت عیب یابی و تعمیرات استابلایزرهای صنعتی و یا خانگی خود می توانید با ما تماس بگیرید.

لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.

تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱ 

آدرس»

تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳