تعمیرات پلاتر

تعمیرات پلاتر

دستگاه های بسیاری در زندگی روزمره ما نقش بازی می کنند و به نوعی در جهت آسان تر کردن و سریعتر پیش بردن کارها به ما کمک می کنند. لوازمی که در آشپزخانه مورد استفاده قرار می دهیم هر کدام به نوعی با توجه به عملکردی که دارند به ما کمک می کنند. از جمله دستگاه های دیگری که می توانیم نام ببریم انواع دستگاه های اداری هست که سرعت کارها را بالا می برند. دستگاه های اداری کارها را می توانند در ابعاد بزرگتر و با تعداد بیشتری انجام می دهند. مانند انواع چاپگرها در صورتی که تصویر ما ابعاد بالایی داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد. یکی دیگر از چاپگرها، پلاتر می باشد.

پلاتر یک دستگاه چاپ است كه به طور معمول برای چاپ تصاویر گرافیكی یا دیگر ترسیم های با عرض زیاد به كار می رود. پلاتر قادر به چاپ هر نوع عکس با عرض زیاد جهت ایجاد تابلو یا نقشه های صنعتی و شكل ها است و به طور معمول این كار با حركت هد رنگریز متحرک روی یك صفحه كاغذی بزرگ انجام می شود. ار جمله ویژگی بارز پلاتر ها دقت بالای آن در ترسیم ها است و با کیفیت مناسب چاپ می کند چون می تواند به سادگی با رسم نقطه های منفرد پر شمار گرافیک های پیكسلی خوبی ارائه دهد. اما ایرادی که می توان به آن گرفت این است که برای تهیه متن مناسب نیست زیرا باید هر كاراكتر به صورت منفرد رسم شود كه این كار وقت گیر است.

از پلاتر بیشتر برای چاپ نقشه ها و نمودارها استفاده می شود. از آنجایی که چاپگرها حداکثر کاغذهایی به ابعادA3 را می توانند چاپ کنند و در کارهای نقشه کشی به ابعاد بیش از این نیاز است لذا به منظور تولید خروجی های بزرگ از پلاتر ها استفاده می شود. پلاترها را می توان به دو گروه تقسیم کرد. پلاترهایی که در آن ها از کاغذ خاصی با پوشش ویژه استفاده می کنند الکترو استاتیک نامیده می شوند و پلاترهایی که از کاغذ های معمولی استفاده می کنند.

هدف از ساخت دستگاه پلاتر اتصال به کامپیوتر، پردازش و ترسیم فرامین ارسالی از کامپیوتراست به طوری که این دستگاه نقشه و نمودارهای ترسیمی طراحی شده توسط کامپیوتر را بر روی کاغذ می آورد.
دستگاه پلاتر شامل قسمتهای مختلفی  است مانند: بدنه، سطح ریل عرضی، ریل طولی، مکانیزم تقلیل دهنده، مکانیزم انتقال به ریل عرضی و قلم ثابت، محرک های قدرت، سیستم کنترل سخت افزار و نرم افزار مربوطه برای کارایی بهتر در سرعت و دقت این دستگاه بهینه سازی عملکرد دستگاه ضروری است. قسمت کنترل از سه بخش تشکیل شده است: تغذیه انرژی برق، هدایت موتورها، موتورها.

چندین نوع پلاتر وجود دارد که بنابر نوعی کاری که مد نظر ما هست یکی از آن ها را انتخاب می کنیم و کار خود را پیش می بریم. از جمله می توان به این موارد اشاره کرد: پلاتر های عریض، پلاتر های کم عرض، رسام ها (صرفا جهت ترسیم نقشه و طراحی ساخته شده اند) دستگاه‌های رسام دارای یک مجموعه فرمان هستند که به آنها امکان می‌دهد با یک فرمان، عملیات پیچیده‌ای را انجام دهند. زبان گرافیکی هیولیت پاکارد (HPGL) پر کاربردترین مجموعه‌های فرمان است. زبان ارتباطی دیگری نیز به نام DMPL موجود است. رسام ها به سه نوع تقسیم می شوند: 

  • رسام‌های جوهر افشان: مثل چاپگرهای جوهرافشان معمولی –در سایز بزرگتر– بوده و قادر به ترسیم اشکال و حروف هستند.
  • رسام‌های قلمی: با استفاده از یک یا چند قلم رنگی، خطوط را روی کاغذ یا رسانه ای شفاف، رسم می‌کنند. این‌گونه رسام‌ها برای تهیه متن مناسب نیستند زیرا می‌بایست هر کارکتر را بصورت مفرد ترسیم کنند، که این کار وقت گیر است. در ضمن، کاراکترها ظاهری ماشینی خواهند داشت، چون بدون تعویض قلم نمی‌توان ضخامت خطوط را تغییر داد. (بخصوص در انواع قدیمی تر). اما در قالب‌های بزرگتر که ضخامت قلم چندان مهم نیست، رسام می‌تواند به سادگی با رسم نقطه‌های مفرد پر شمار، گرافیک‌های پیکسلی بسیار خوبی ارائه دهد. در حقیقت این‌گونه رسام‌ها می‌توانند به آسانی ترسیم‌های بزرگ را انجام دهند.
  • رسام‌های الکترواستاتیکی (لیزری)

پلاترها برای چاپ کردن طرحی که برای آن ها تعریف می شود انواع تکنولوژی حرکت کاغذ را برایشان مشخص کردن. انواع حرکت در پلاترها: مسطح، غلطکی، مختلط. كارتریج و هد كارتریج ها و هدهای انواع پلاتر كه در آن ها مكانیزم خاصی جهت تزریق تدریجی جوهر متناسب با حجم كار پرینتر به داخل هد تزریق می شود كه این امر باعث دوام وكیفیت ثابت چاپ از ابتدا تا انتهای عمر کارتریج می شود، در نتیجه هزینه چاپ گرافیكی و باركد به علت فرسایش سریع هد و کارتریج در پلاترها بسیار بالاست. برای رنگ های مشكی یک كارتریج و برای رنگ های اصلی و رنگ های مجزا یک هد در پلاتر وجود دارد.

خرابی های دستگاه پلاتر:

هر دستگاه الکترونیکی و دیجیتالی دارای طول عمر مفید مربوط به خود است که در صورتی که به خوبی از آن استفاده شود و نکات ذکر شده در حین کار با آن رعایت شود می توان برای مدت زمان طولانی تری از دستگاه استفاده کرد. اما گاهی خطاهای فردی و یا مشکلات که خارج از کنترل ما هستند باعث بروز خرابی در دستگاه خواهد شد. دستگاه هایی هم که بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و کارهای سنگینی را پشتیبانی می کنند نیز با خرابی روبرو هستند. دستگاه پلاتر هم به دلیل کارایی که دارد و نیاز دارد که همواره دقیق  عمل کند تا بهترین کیفیت را ارئه دهد باید چک شود تا اختلالی در  کار  به وجود نیاید. از جمله خرابی هایی که برای دستگاه پلاتر ممکن است به وجود آید ممکن است مربوط به بخش جوهر افشار آن باشد که به خوبی انتقال ندهد، حرکت دستگاه با اختلال مواجه شده باشد. کندی در حرکت و گیر کردن حین انجام فرآیند چاپ، پیچیده شدن کاغذ و تا خوردن کاغذ هنگام خروج. کار نکردن دکمه های دستگاه برای فرمان پذیری. خاموش شدن خود به خودی دستگاه . بسیاری موارد دیگر که نشان دهنده این است که دستگاه به خوبی کار نمی کند. در صورت بروز چنین شرایطی باید به متخصص مجرب مراجعه کرد تا عیب یابی درستی داشته باشد و بتواند به خوبی مشکل را پیدا و رفع کند.

مجتمع فنی مرکز تعمیر به عنوان یکی از مراکز پرقدرت تعمیرات لوازم الکترونیکی و دیجیتالی در سطح کشور با داشتن کادر مجرب در زمینه الکترونیک می باشد. در صورت بروز خرابی در دستگاه پلاتر خود می توانید با این مرکز تماس حاصل فرمایید یا مراجعه حضوری داشته باشید. 

لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.

تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹

آدرس»

تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳