تعمیرات آمپلی فایر

تعمیرات آمپلی فایر

هر دستگاهی که ما استفاده می کنیم ممکن است به شکلی که هست به خوبی برای ما کار کند و نتیجه ای که موزد نظر ما هست را به خوبی اجرا کند. اما برخی مواقع نیاز داریم که دقت اجرایی وسیله ای را بالا ببریم و از نتیجه ی بهتری را داشته باشیم. برای این منظور از تقویت کننده هایی استفاده می کنیم. حتی بدن ما نیز گاهی برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد و بتواند در برابر بیماری مقاوم باشد نیاز به تقویت کننده هایی دارد. یکی از لوازمی که ما تمایل داریم که هر چه قدرتمندتر ظاهر شود بلندگو یا اسپیکر است. برای تقویتت صدای اسپیکرها از وسیله ای به نام آمپلی فایر استفاده می شود.

به عبارت دیگر می توان این چنین گفت که صدای تولیدی توسط هر دستگاه صوتی به تنهایی قابل شنیدن نیست. بنابراین صدا باید به آمپلی فایر فرستاده شود تا طی چند مرحله تقویت و تفکیک سازی شود. سپس به اسپیکرها در هر کانال ارسال شود. خروجی آمپلی فایر با اسپیکرها باید یکسان باشد. اکثر ما فکر می کنیم که قدرت بیشتر نشان دهنده ی ولوم بیشتر است. مثلا آمپلی فایر با خروجی ۱۰۰ وات ولوم بیشتری نسبت به آمپلی فایر ۵۰ وات ارائه می دهد؟ سطح صدا با دسی بل مشخص می شود. در اصل گوش ما آشکار سازی متفاوتی در سطح های مختلف صدا در یک فرایند غیر خطی دارد. هرچه صدا افزایش پیدا می کند گوش ما هم حساسیتش کم می شود. تفاوت در حدود ۱db حداقل تغییر محسوس در حجم، ۳db تغییر متوسط در حجم صدا، و حدود ۱۰db درک تقریبی دوبرابر شدن صدا را می رساند.

باکثر دستگاه های صوتی مجهز به آمپلی فایر هستند، هرچند در اغلب موارد فقط یک آمپلی فایر کوچک دارند. شاید هیچ چیزی نشنویم اگر استریو ها به کوچکترین آمپلی فایر هم مجهز نشده باشند. به همین دلیل است که یک دستگاه پخش کننده صوتی تا به بلندگو های قوی و یا هدفون مناسب وصل نشوند، صدای خوبی ندارند. آمپلی فایر به طور خلاصه، دستگاهی است که برای تقویت کردن سیگنال های ضعیف مورد استفاده قرار می گیرد. میزان یا درجه تقویت آمپلی فایرها با هم فرق دارد و معمولا برای اینکه از هم متمایز باشند از دسته بندی ای بر اساس تقویت کنندگی آنها استفاده می شود. آمپلی فایرها یا به اختصار آمپ ها کاربردهای مختلفی دارند و در جاهای مختلف با اندازه های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد.

آمپلی فایرها را می توان بر اساس توان به ای صورت دسته بندی کرد:

AMP ULTRA MICRO -1 :  این دسته برای تقویت کردن سیگنال های بسیار بسیار ضعیف بکار گرفته می شوند این سیگنال ها گاه به کوچکی چند نانو ولت یا حتی کمتر هستند.

۲- AMP MICRO : این دسته برای تقویت کردن سیگنال های بسیار ضعیف بکار گرفته می شوند این سیگنال ها گاه به کوچکی چند میکرو ولت یا حتی کمتر هستند.

۳- آمپ سیگنال ضعیف : این دسته برای تقویت کردن سیگنال های ضعیف بکار گرفته می شوند این سیگنال ها گاه به کوچکی چند میلی ولت یا حتی کمتر هستند.

۴- آمپ قدرت : این دسته برای تقویت کردن سیگنال های متوسط بکار گرفته می شوند این سیگنال ها گاه به کوچکی چند ولت یا حتی کمتر هستند.

۵- آمپ پرقدرت : این دسته برای تقویت کردن سیگنال های بالاتر از متوسط بکار گرفته می شوند این سیگنال ها گاه به کوچکی چند ولت هستند.

دسته سوم و چهارم برای کاربرد در راه اندازی هدفون مناسبترین نوع هستند.

عبت این که ما از آمپلی فایرها استفاده می کنیم این است که اغلب دستگاه های پلیر توان راه اندازی انواع هدفون ها را ندارند. مثلآ یک پلیر ممکن است بیشترین توان قابل ارائه ۲۰ میلی وات داشته باشد که این توان برای راه اندازی هدفونی که توان متوسط آن نزدیک به ۵۰ میلی وات است بسیار کم خواهد بود. معمولآ در اغلب دستگاه های پلیر آمپلی فایرهای مناسب و با توان مناسب برای راه اندازی هدفون تعبیه نشده هر چند که ممکن است خروجی مخصوص هدفون داشته باشند. به دلیل محدودیت های طراحی و همچنین هزینه آمپلی فایر داخلی، در اکثر دستگاه های پلیر از آمپلی فایر بسیار ارزان قیمت استفاده می شود.

آگاهی از اجزای یک آمپلی فایر و چینش اجزای آن برای اینکه ببینم مشکل از کجاست و آن را عیب یابی کنیم به ما کمک می کند. یک آمپلی فایر از دو بخش کلی: میکسر و پاور تشکیل می شود. آمپلی فایرهای رایج شامل هر دو بخش هستند، بنابراین دستگاه های با عنوان میکسر یا پاور که از هم مجزا هم هستند نیز در بازار وجود دارند. دستگاه های میکسر رایج در بازار اغلب دارای پاور و برخی بدون پاور هستند. وظیفه میکسر، دریافت صدا، مخلوط کردن صداهای مختلف، تقویت اولیه، تنظیم کیفیت، و افکت دادن به صدا را بر عهده دارد. وضیفه پاور صدا: دریافت صدای ضعیف (در حد هدفون) و تقویت آن در حد مطلوب را عهده دار است. در واقع سیم میکروفن و aux ورودی و خروجی به قسمت میکسر دستگاه وصل می شود و سیم باند خروجی به پاور دستگاه.

خرابی های آمپلی فایرها:

آمپلی فایرها هم چون از قبیل دستگاه های الکترونیکی است و در اندازه های مختلف برای کاربردهای مختلف استفاده می شود با خرابی و اختلال در کارکرد خود مواجه می شود. برخی از مشکلات و خرابی هایی که برای دستگاه آمپلی فایر پیش می آید می توان به این موارد اشاره کرد: قطع و وصل شدن صدا در آمپلی فایر، ندادن خروجی صوت بالا یا به عبارتی ضهف در صدا، وجود نویز در صدا و … که ممکن است مشکل در سیم کشی داخلی آن باشد و یا برخی قطعات الکترونیکی آن سوخته باشد و یا نیم سوز شده باشد. و بسیاری مشکلات دیگر که ممکن است ناشی از مشکل داخلی باشد یا ممکن است دستگاه کثیف شده باشد و روی کارکرد اثر گذاشته باشد. در همه این موارد نیاز است که به متخصص آشنا مراجعه شود. 

مجتمع فنی مرکز تعمیر به عنوان یکی از قویترین مراکز تعمیرات در زمینه الکترونیک و دیجیتال در سطح کشور می باشد که آمادگی ارائه خدمات در تمامی زمینه ها را دارا می باشد. در صورت بروز خرابی در سیستم آمپلی فایز دستگاه خود می توانید با این مرکز تماس حاصل فرمایید.

لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.

تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱

آدرس»

تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳