تعمیرات سولار دام
در گذشته برای تهیه غذا، بشر به امکاناتی که در اختیار داشت توجه می کرد و بر اساس موقعیت جغرافیایی و شرایط فصلی غذای خود را تهیه می کرد و ممکن بود از مواد غذایی که در مناطق دیگر موجود بود اطلاعاتی در دست نداشته باشد. برای مثال غذای مردمان سرزمین های قطبی با مناطق استوایی و نیز غذای مردمانی که نزدیک به دریا زندگی می کردند با افرادی که در دشت و کوهستان سکونت داشتند متفاوت بود. امروزه غذاهای سنتی که را می بینیم متوجه می شویم بر اساس موقعیت جغرافیایی و مواد اولیه که در دسترس مردمان آن سرزمین بوده ابداع شده اند.
یکی از معضلاتی که برای تهیه غذا وجود دارد مدت زمان طبخ آن است که اگر زمان کافی در اختیار داشته باشیم مشکلی وجود ندارد و این امر در گذشته به دلیل شرایط خاصی که بود خیلی مورد توجه نبود اما امروه چون زمان بسیار مهم شده و افراد زمان کمی را می توانند به این امور اختصاص بدهند. شرایط زندگی باعث به وجود آمدن نیازهایی می شود و برای رفع آن ها باید چاره ای اندیشید. چون تغذیه برای ادمه حیات و داشتن انرژی برای ادامه کار و فعایلت مهم است از این رو با توجه به این شرایطی علم و صنعت در کنار هم به تولید دستگاه ها و ابزاری برای طبخ سریع غذا پرداختند. یکی از این لوازم که صورت پیشرفته تر فر اجاق گاز می باشد دستگاه سولاردام است.
قبل از اینکه در بازه سولاردام بدانیم بهتر است بگوییم سولار دام نسل بعدی مایکروفرها می باشد که با تغییراتی به این شکل آمده است. در مایکروفر فناوری به نام مگنترون تعبیه گردیده که امواجی با فرکانس ۲۴۵۰ مگاهرتز ایجاد می کند. این امواج بعد از برخورد با دیواره فلزی محفظه پخت منعکس و بر روی ماده غذایی متمرکز می شوند. این امواج به دلیل اینکه فرکانس بالایی دارند موجب به نوسان در آمدن و جنبش مولکول های آب درون ماده غذایی می شوند. این جنبش مولکول های آب به مولکول های ماده غذایی نیز منتقل می شود و آن ها را به حرکت درمی آورد و در نتیجه برخورد مولکول ها با یکدیگر و اصطکاک بین آن ها دمای ماده به سرعت بالا می رود. اما در مورد سولار دام. سولاردام فناوری ابداعی توسط شرکت ال جی است که در واقع ترکیبی از فناوری مایکروویو و امواج گرمایشی نوری می باشد. در سولاردام، سیستم پخت مایکروویو وجود دارد اما المنت های نوری نیز به سیستم اضافه شده است. در بالای محفظه پخت فر سولاردام یک هیتر ذغالی قرار گرفته است. این هیتر نوعی المنت نوری است که در داخل آن رشته های ذغال قرار گرفته و امواج نورانی با گرما و عمق نفوذ بسیار بالا تولید می کند. علاوه بر هیتر ذغالی در قسمت بالا، در کف محفظه پخت نیز یک سیستم مگاهیتر شامل چند نوع هیتر سرامیک و هالوژنی تعبیه گردیده که امواج گرمایشی نورانی را از سمت پایین به مواد غذایی می تابانند. محفظه پخت نیز در سولاردام بر خلاف دستگاه های متداول که به شکل چهارگوش می باشند، به صورت مدور و استوانه ای ساخته شده تا امواج گرمایی را بهتر بر روی مواد غذایی منعکس نماید. با توجه به توضیحاتی که داده شده مایکروفر تنها توسط امواج مایکروویو عمل پخت را انجام می دهد اما در سولاردام ترکیب مایکروویو و امواج گرمایشی نور است که این عمل را به انجام می رساند. این ترکیب باعث می شود تا دمای ماده غذایی در مدت ۵ دقیقه به ۳۲۰ درجه برسد. این سرعت گرم شدن باعث می شود تا سرعت پخت تا سه برابر اجاق های المنتی معمولی و تا ۱٫۵ برابر فر مایکروویو شود. به خاطر همین سرعت بالای پخت، موجب می شود تا مواد مغذی
موجود در غذا بیشتر حفظ شده و غذا مغذی تر و خوش طعم تر شود.
اما آیا پخت و پز با سولاردام مضر است؟ حتمأ در مورد اینکه این قبیل لوازم از امواج مایکروویو برای پخت و پز استفاده می کنید صحبت هایی شنیده باشید و این امواج مضر هستند و … . مایکروویو همان طور که در بالا گفته شد، نوعی از امواج الکترومغناطیسی است که در واقع امواجی رادیویی با فرکانس بسیار بالا هستند. هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن کمتر میشود و به همین علت به آن مایکروویو یعنی امواج کوتاه میگویند. اشعه مادون قرمز و ماوراء بنفش و X هم از امواج الکترومغناطیسی هستند اما طول موج آنها حتی از امواج مایکروویو هم کوتاهتر است . این امواج ممکن است در برخورد با یک ماده، منعکس، منتشر یا جذب شود. مواد فلزی این امواج را کاملا منعکس میکنند. اغلب مواد غیرفلزی مثل شیشه و پلاستیک امواج را از خود عبور میدهند و موادی که جاری آب هستند مانند غذاها و حتی انسان، انرژی این امواج را جذب میکنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن آن باشد، دمای آن ماده بالا میرود. از این رو محفظه داخلی مایکروفرها و سولار دام از جنس فلز ساخته شده اند تا امواج بازتابیده شوند و گرمایش ایجاد کند.
آژانس حفاظت از انرژی تابشی و هستهای در استرالیا که میزان تشعشعات زیان آور ناشی از مصرف انواع محصولات صنعتی را بررسی میکند در مورد این امواج گفته است که: اگر در معرض میزان بالای امواج مایکروویو فرد قرار گیرد میتواند ایجاد گرما کند که این گرمای بیش از حد در بافت انسان اثرات جدی بر سلامت او میگذارد. شواهد مستندی دال بر اینکه تشعشعات مایکروویو در هر سطح بتواند موجب ایجاد یا تحریک سرطان شود، در دست نیست. وقتی که دستگاه خاموش میشود، امواج در غذا یا اجاق باقی نمیماند. بنابراین غذایی که در مایکروفر پخته شده، ضرری ندارد. با توجه به مطلب عنوان شده استفاده از این دستگاه ضرری ندارد ولی در هر صورت بهتر است تا جایی که امکان دارد استفاده همیشگی از این وسیله نشود مگر در موارد ضروری.
ظروفی که در مایکروفرها می گذاریم بهتر است از جنس شیشه، پیرکس یا سرامیک باشد و از استفاده از ظروف پلاستیکی و فلزی اجتناب شود.
خرابی های دستگاه سولاردام:
فرهای سولار دام هم از جمله لوازم خانگی هستند که ممکن است بالاخره روزی با مشکلاتی مواجه شوند که کارکرد خوبی نداشته نداشته باشند. برای مثال غذا مثل سابق گرم نشود یعنی در مدت زمانی که همیشه قرار می دادید به خوبی گرم نشود یا بخشی از غذا گرم شود. صفحه گردان فر به خوبی نچرخد یا گیر کند. دکمه های دستگاه از کار افتاده باشد، چراغ دستگاه خاموش شده باشد. دستگاه خود به خود خاموش شود. زنگ هشدار زمانی که تنظیم کرده اید به صدا در نیاید و بسیار موارد دیگر که باید به متخصص مراجعه کنید تا عیب یابی و رفع کند.
درصورت بروز مشکل و خرابی در سیستم سولاردام خود می توانید با واحد تعمیرات لوازم خانگی (سولاردام) مجتمع فنی مرکز تعمیر تماس حاصل فرمایید یا به این مرکز مراجعه نمایید.
لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹
آدرس»
تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳