تعمیرات پاور

تعمیرات پاور

یک واحد منبع تغذیه (یا PSU) ورودی AC را به ولتاژ کم برق DC تنظیم و تبدیل می کند که برای اجزای داخلی یک کامپیوتر به کار می رود. رایانه های شخصی مدرن به طور جهانی از منبع تغذیه سوئیچ استفاده می کنند. برخی از منبع تغذیه سوئیچ دستی برای انتخاب ولتاژ ورودی دارند، در حالی که دیگران به طور خودکار با ولتاژ اصلی سازگار می شوند. اکثر منابع تغذیه رایانه های خانگی رایانه های شخصی مطابق با مشخصات ATX است که شامل فاکتور فرم و تحرک های ولتاژ می باشد. در حالی که منبع تغذیه ATX به منبع تغذیه متصل است، همیشه ولتاژ ۵ ولت (۵VSB) ولتاژ را فراهم می کند به طوری که عملکرد آماده به کار بر روی کامپیوتر و وسایل جانبی خاصی کار می کند. منبع تغذیه ATX با یک سیگنال از مادربرد روشن و خاموش می شود. آنها همچنین یک سیگنال را برای مادربرد نشان می دهند تا زمانیکه ولتاژ دی سی در مشخصات مشخص شود تا کامپیوتر بتواند از قدرت و بوت استفاده کند. جدید ترین ATX PSU استاندارد نسخه ۲٫۳۱ تا اواسط سال ۲۰۰۸ است.

منبع تغذیه کامپیوتر

منبع تغذیه رایانه رومیزی جریان متناوب را از یک سوکت دیواری به جریان مستقیم کم ولتاژ برای کار پردازنده و دستگاه های جانبی محصور می کند. چند ولتاژ جریان مستقیم مورد نیاز است، و آنها باید با دقت تنظیم شده برای ارائه عملکرد پایدار از کامپیوتر. یک ریل منبع تغذیه یا ریل ولتاژ به یک ولتاژ منفرد ارحاع داده می شود که توسط یک واحد منبع تغذیه (PSU) فراهم شده است. اولین نسل واحدهای منابع تغذیه میکروکامپیوترها و کامپیوترهای خانگی از یک تبدیل کننده سنگین گام به گام و خطی که همچنان استفاده می شود در برخی دستگاه ها استفاده می کرد، برای مثال Commodore PET که در سال ۱۹۷۷ معرفی شده است. اپل II، همچنین در سال ۱۹۷۷ معرفی شد، که ذکر شد برای منبع تغذیه سوئیچینگ آن، که سبک تر و کوچکتر از یک منبع تغذیه خطی معادل بوده و هیچ فن خنک کننده ای وجود نداشت. منابع تغذیه سوئیچ مد از یک مبدل فرمانس بالایفریت هسته ای (هسته آهنی) و پاور ترانزیستوری که هزاران بار در ثانیه سوئیچ می کرد استفاده می کنند. با تنظیم سوئیچینگ زمان ترانزیستور خروجی ولتاژ می تواند به خوبی، بدون اتلاف انرژی مثل گرما در یک رگولاتور خطی کنترل شود. توسعه ترانزیستورهای با قدرت بالا و ولتاژ بالا در قیمت های مقرون به صرفه باعث شد که عرضه تجهیزات سوئیچینگ، که در هوافضا، رایانه های بزرگ، مینی کامپیوتر و تلویزیون رنگی استفاده شده بود، به رایانه های رایانه ای شخصی تبدیل شود.

در حال حاضر تمام کامپیوترهای مدرن از منبع تغذیه سوئیچ استفاده می کنند که سبک تر، ارزان تر و کارآمد تر از منبع های خطی معادل آن هستند. در PSU های خروجی ۲۰۰ تا ۳۵۰ وات، ترانسفورماتور اصلی با ورودی ۱۹ تا ۲۸ سیم پیچ در هر ۱۱۵ و خروجی ۳ یا ۴ سیم پیچ در هر ۶ ولت استفاده شد. پاور کامیپوترمنبع تغذیه کامپیوتر ممکن است حفاظت از اتصال کوتاه، حفاظت overpower (overload)، حفاظت بیش از حد ولتاژ، محافظت در برابر ولتاژ، حفاظت بیش از حد جریان و حفاظت بیش از حد دما را داشته باشد. استاندارد ATX برخی از طراحان تولیدکنندگان را برای داشتن منابع تغذیه ای که ولتاژ آماده به کار را عرضه می کند دنبال می کرد، بنابراین بیشتر سیستم های کامپیوتری می توانستند بعد از آماده شدن برای حالت هایبرنت یا خاموش شدن، خاموش شود و مجددأ بر اثر رخدادی روشن شود. هنگامی که کامپیوتر خاموش است اما منبع تغذیه هنوز روشن است، می توان از طریق Wake-on-LAN و Wake-on-ring از راه دور یا از طریق Keyboard Power ON (KBPO) به صورت محلی از طریق مادربرد در صورتی که پشتیبانی شود مجددأ شروع شود. این ولتاژ آماده به کار توسط یک منبع تغذیه کوچکتر درون دستگاه تولید می شود. منبع تغذیه آماده به کار یک منبع تغذیه خطی کوچک با یک ترانسفورماتور متعارف بود که بعدها به منبع تغذیه سوئیچینگ تغییر یافت و برخی از اجزای اصلی واحد به دلیل نیازهای هزینه و صرفه جویی در مصرف انرژی به اشتراک گذاشته شد.

منبع تغذیه طراحی شده برای استفاده در سراسر جهان با سوئیچ انتخاب ولتاژ ورودی مجهز شده است که به کاربر امکان پیکربندی دستگاه برای استفاده در شبکه برق محلی را می دهد. در گستره ولتاژ پایین تر، در حدود ۱۱۵V، یکسو کننده ولتاژ شبکه برق به یک دو برابر کننده ولتاژ در طراحی مدار دلون تغییر داده می شود. درنتیجه خازن فیلتر اصلی اولیه پشت یکسو کننده به دو خازن که به صورت سری به هم متصل شده اند تقسیم می شود و با مقاومت ها و واریستورهایی که در محدوده ولتاژ ورودی بالاتر، در حدود ۲۳۰ ولت لازم بودند، متعادل می شود. اتصال واحد پیکربندی شده برای محدوده پایین به یک شبکه ولتاژ بالاتر معمولا منجر به آسیب فوری دائمیمی شود. وقتی اصلاح ضریب توان (PFC) مورد نیاز بود، آن خازن فیلتر با آنهایی که با ظرفیت بالاتر دارند جایگزین می شود، همراه با یک سیم پیچ نصب شده در سری برای به تاخیر انداختن جریان هجومی. این طراحی ساده PFC منفعل است. PFC فعال پیچیده تر است و می تواند به PF بالاتر، تا ۹۹٪ برسد. اولین مدارهای PFC فعال فقط باعث به تأخیر افتادن نفوذ شد. آنهایی که جدیدتر هستند به عنوان مبدل قدرتمند کنترل شده ورودی و خروجی کار می کنند و یک خازن فیلتر، تنها ۴۰۰ وات را از یک منبع ورودی وسیع برد، معمولا بین ۸۰ تا ۲۴۰ وات فراهم می کند. مدارهای جدید PFC نیز جایگزین جریان فعل و انفعال NTC محدود کننده، که یک بخش گران است که قبلا در کنار فیوز واقع شده است، شده اند.

تعمیر PSU

خرابی های پاور

پاورهای کامپیوتر هم به عنوان یکی از بخشهای اصلی سیستم کامپیوتر با مشکلاتی مواجه می شود که در صورتی که به خوبی کار نکند مشکلاتی را برای عملکرد بخش های دیگر به وجود می آورد.  بالا رفتن دمای CPU و کند شدن سیستم یا اینکه سیستم شما به صورت ناگهانی ریاستارت می شود.  روشن نشدن کامپیوتر و یا خاموش شدن سریع پس از بالا آمدن سیستم، عدم شناسایی دستگاه هایی که با کابل USB به سیستم وصل می شوند مثل موس و کیبورد، صدا دادن دستگاه پاور هنگامی که سیستم خود را روشن می کنید و این صدا با اجرای کوچکترین برنامه و یا حتی باز کردن فولدری بیشتر می شود و بسیاری موارد دیگر که نیاز است توسط متخصص بررسی و عیب یابی و رفع شود.

در صورت بروز خرابی در پاور کامپیوتر خود می توانید با واحد تعمیرات کامپیوتر مجتمع فنی مرکز تعمیر تماس حاصل فرمایید یا مراجعه حضوری داشته باشید تا توسط متخصصین این مرکز عیب یابی و رفع شود.

لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.

تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱ 

آدرس»

تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳