عیب یابی و تعمیرات تخصصی پاورهای سوئیچینگ
امروزه همه ما از دستگاه های الکترونیکی استفاده میکنیم و به نوعی به این دستگاه ها وابسته شده ایم. البته با توجه به تغییرات بزرگی که در زندگی بشر رخ داده است دیگر نمی توانیم به روش های سنتی کارهای خود را انجام دهیم و برای همین باید از ماشین های مختلفی استفاده نماییم. همه این ماشین آلان توسط نیروی برق کار میکنند که در صورتی که برق هرکدام از این دستگاه ها به هر دلیل قطع شود ماشین خاموش خواهد شد. بهتر است بدانید که هرکدام از این ماشین ها و دستگاه ها دارای یک بخش هستند که وظیفه ی آن مدیریت نیروی مصرفی دستگاه است که نام فنی این بخش ها مدارپاور می باشد.
مدار پاور وظیفه ی مدیریت کامل ورودی و خروجی برق را به داخل دستگاه بر عهده دارد که باعث مصرف بهینه هرنوع دستگاهی می باشد. تمامی دستگاه ها از تلفن همراه گرفته تا کامپیوتر و تلویزیون و…. همه و همه دارای مدار پاور هستند. مدار پاور خود یک مدار مجزا می باشد در کنار مدار اصلی قرار گرفته است.در ادامه میخواهیم اختصاصا در مورد پاروهای سوئیچینگ صحبت کنیم.
ساختار پاورهای سوئیچینگ
هرکسی که با الکترونیک و قطعات الکترونیکی آشنایی دارد با یک نگاه به داخل یک پاور میتواند بسیاری از قطعات را بشناسد ولی الزاما کسی که میتواند قطعات را تشخیص دهد الزاما نمی تواند تعمیرکار پاور باشد و این مشکلات اساسی در تعمیرات پاورهایی است که این مرکز با آن مواجه است ، به این گونه که افرادی که به هرنحوی با قطعات الکترونیکی آشنایی دارند وقتی پاور کامپیوترشان دچار خرابی می شود پاور را باز کرده و با حدس هایی که پایه علمی و تعمیراتی ندارد پاور را دستکاری کرده و در حالی که در اصل شاید مشکل پاور ساده بوده باشد مشکل را چند برابر کرده و حتی باعث خرابی بدتر میشوند و در نهایت غیر قابل تعمیر شدن. پیشنهاد ما این است که وقتی پاور سوئیچینگ شما و یا همان پاور کامپیوتر شما دچار خرابی میشود باید حتما پاور را به یک مرکز تعمیراتی معتبر و یا به دست افراد متخصص بسپارید تا عیب یابی دقیقی روی پاور صورت گیرد.
پاورهای سوئیچینگ دارای بخش تقویت و سوئیچینگ است که با استفاده از ترانزیستورها معماری شده است ، همچنین یک پاور دارای یک بخش جهت کاهش ولتاژ ورودی است که این بخش دارای ترانس های کاهنده بوده که همان طور که گفته شد کار کاهش ولتاژ را انجام میدهند. خازن ها در پاور کار جلوگیری از افت و خیز واتاژی و نوسانات برقی را انجام میدهد که سالم بودن خازن ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در ادامه هم دیودها – ترانزیستورهای BJT و Mosfet و همین طور دیود های زنر در ساختار یک پاور سوئیچینگ به چشم می خورند. اگر تا به حال مشاهده کرده باشید به غیر از قطعات بالا که در پاور وجود دارد معمولا ۲ الی ۳ IC در هر پاور سوئیچینگی وجود دارد که کار این IC ها مدیریت ولتاژهایی خروجی بوده و به عبارتی مدیریت کلی عملیات پاور را انجام میدهد.
خرابی و مشکلات پاورهای سوئیچینگ
در ادامه میخواهیم به چندتا از علایم خرابی پاورهای سوئیچینگ در کامپیوتر و دیگر دستگاه ها اشاره کنیم که اگر با چنین نشانه هایی مواجه شدید میتوان به خرابی پاور مشکوک بود.
- خاموش شدن خود به خود کامپیوتر خصوصا در زمان اوج کار
- ریستارت شدن کامپیوتر در زمانی که یک برنامه گرافیکی و یا چندین برنامه را باهم اجرا می کنیم و یا حتی تماشای فیلم
- داغ شدن بیش از حد معمول و خروج باد داغ از پشت پاور در فکامپیوترهای pc
- شنیده شدن صدای صوت از داخل پاور
- دیر استارت خوردن کامپیوتر
- و…..
مواردی که در بالا به آن ها اشاره شد البته میتواند دلایل دیگری هم داشته باشد خصوصا در کامپیوترها خرابی کارت گرافیک مشکلاتی مشابه شماره ۲ ایجاد میکند ولی وقتی که از سلامت دیگر بخش های کامپیوتر مانند کارت گرافیک اطمینان کامل دارید مورد خرابی حتما پاور کامپیوتر است که در اوج کارکرد با ایجاد نوسان باعث اختالا در کارکرد کامپیوتر و در نهاست موجب خاموشی و یا ریستارت شدن می شود.
در بسیاری از موارد گزارش شده است که وقتی کامپیوتر را روشن می کنند از داخل پاور کامپیوتر صدای سوت شنیده میشود که به صورت ممتند ادامه دارد.این مشکل معمولا به دلیل وجود فشار بر روی ترانس پاور است که این فشار میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که باید در عیب یابی به خوبی مشخص کرد ولی میتوان به خرابی خازن های اطراف ترانس – خرابی خازن های استارت و یا خرابی برخی از ترانزیستورها در اطراف ترانس اشاره کرد که در صورت خرابی هر یک از این قطعات فشار بار الکتربکی ان بر روی ترانس می افتد و اگر رسیدگی نشود باعث خرابی و سوختن ترانس خواهد شد.
از دیگر خرابی که بیشتر از همه و حتی بیشتر از موارد بالا برای پاورها پیش می آید این است که خروجی ولتاژی پاور بهم می ریزد. به عنوان مثال پاورهایی که در کامپیوترهای pc وجود دارند پاور سوئیچینگ است و ولتاژ خروجی آن ۱۲ ولت – ۳٫۳ ولت و ۵ ولت می باشد که اگر هرکدام از این ولتاژ ها دچار افت شود کامپیوتر نمی تواند به درستی کار کند و در نهایت خاموش خواهد شد. خیلی از مسائل می تواند باعث این نوع مشکل بوده باشد که حتی خرابی یک مقاومت وابسته به ترانزیستورهای اصلی mosfet هم میتواند دلیل افت ولتاژ شود و برای همین باید در زمان عیب یابی پاور به بسیاری از موارد به دقت توجه داشت حتی مسائل ریز تا بتوان مشکل را اساسی و به صورت کامل برطرف کرد.
عیب یابی و تعمیرات پاور در مرکز تعمیرات
این مرگز تعمیراتی یکی از مجهزترین مراکز در زمینه تعمیرات پاورها و انواع بردهای الکترونیکی و صنعتی میباشد که با داشتن امکانات و تجهیزات کامل عیب یابی و تعمیرات و همچنین تکنسین های مجرب و حرفه ای در خدمت شما عزیزان می باشد. عیب یابی و تعمیرات تخصصی همه نوع پاور از پاورهای کامپیوترهای خانگی تا پاورهای صنعتی و پاور سرور در این مرکز تعمیر می شود.
جهت تماس با واحد تعمیرات میتوانید از پل ارتباطی زیر استفاده کنید.
لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹
آدرس»
تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳