تعمیرات مادربرد
مادربرد مدار چاپی اصلی(PCB) در یک کامپیوتر است. مادر برد نقطه اتصال ستون ارتباطی مرکزی کامیپوتر است که از طریق آن تمام اجزا و لوازم جانبی خارجی به هم متصل می شوند. PCB بزرگ مادربرد ممکن است شامل ۶ تا ۱۴ لایه فایبرگلاس، مسیرهای اتصالات مس و صفحه های فلزی برای پاور و جداسازی سیگنال باشد. اجزای اضافی را می توان از طریق توسعه و گسترش اسلات به مادربرد اضافه کرد. این ممکن است شامل سوکت های پردازنده، DIMM، HTX، PCI، PCIe، و اسلات M.2 و نیز اتصالات منبع تغذیه باشد. به طور معمول، مادربردهای ارائه شده اتصالات اضافی و بیشتر را از طریق یک تراشه Southbridge مانند PCI، SATA، Thunderbolt، USB و غیره را فراهم می کنند. CPU به RAM و PCIe به طور کلی از طریق اتصالات نقطه به نقطه از قبیل انتقال بیش از حد ( hyper transport -HT)، مسیر اتصال سریع اتصال (- quick path interconnect QPI) یا اتصالات Ultrapath (UPI) متصل می شوند. اغلب انتخاب مادربرد، بسیاری از ویژگی های دسکتاپ را تعیین می کند.
رایج ترین مادربرد در رایانه های رومیزی امروز ATX است، اینتل بهبود در طراحی AT توسط آی بی ام. دیگر عوامل شکل شامل گسترش ATX مینی ATX، microATX، BTX، microBTX مینی ITX، ITX میکرو، نانو و ITX است. ادغام اجزای سازنده، تراشه های Northbridge را که حافظه را از مادربوردها مدیریت کرده اند حذف کرده است. با ظهور کنترلرهای حافظه ساخته شده به پردازنده، ویدیو یکپارچه نیز از مادربرد به پردازنده منتقل شده است. در مورد Ryzen جدید AMD، حتی Southbridge به دلیل SOC (سیستم در تراشه) ماهیت CPU اختیاری است. این ادغام به CPU هزینه های تولید کنندگان مادربرد را که مایل به ارائه سیستم های پایه برای ایستگاه های کاری و کامپیوترهای ورودی می باشند، کاهش می دهد در حالی که امکان اجرای سفارشی سازی را نیز فراهم می کند که از طیف وسیعی از پردازنده ها پشتیبانی می کند تا امکان ارتقاء پلتفرم را مجاز کند.
یک مادربرد یک سیستم بزرگ است که شامل تعدادی زیر سیستم مانند پردازنده و سایر اجزای تشکیل شده است. تابع اصلی که یک مادربرد در یک کامپیوتر استفاده می شود، این است که دارای اجزای مهم الکترونیکی سیستم شامل حافظه و پردازش مرکزی است و در ایجاد نوعی پل ارتباطی بین سایر اجزای داخلی سیستم کمک می کند. این مقاله به خوبی در مورد قطعات و عملکرد مادربرد به شما اطلاعات بیشترd در مورد تمام بخش های مهم مادربرد و عملکرد های انجام شده توسط این قطعات را در جزئیات مناسب به ارائه خواهد داد. به عنوان مادربورد مهم ترین بخش سیستم کامپیوتری است، درک اجزای آن و کارکردن به طور مناسب، بسیار مهم است که بتوانید کامپیوتر خود را طراحی و درست کنید. در اینجا ما قصد داریم انواع مختلفی از مادربرد را که در دسترس هستند مطالعه کنیم.
مادربرد AT
یک مادربرد AT یک مادربرد است که دارای ابعاد از مرتبه صد میلیمتر است و به اندازه کافی بزرگ نیست که بتواند در دسکتاپ های کوچک مجهز شود. ابعاد این مادربرد برای نصب درایورهای جدید دشوار است. مفهوم شاخه ها و سوکت های شش پین به گونه ای است که به عنوان اتصالات پاور برای این نوع مادربورد ها کار می کند. این مادربرد در اواسط دهه ۸۰ تولید شده و از پنتیوم ۵ به زمانی که پنتیوم ۲ شروع به استفاده می شود، طول عمر خوبی داشت.
مادربرد ATX
فن آوری پیشرفته گسترش یافته(Advanced technology extended) یا به طور گسترده به عنوان ATX شناخته می شود، مادربردهایی هستند که توسط اینتل در اواسط دهه ۹۰ به عنوان نوع بهبود یافته مادربردهای قبلی که کار شده مانند AT تولید شده است. این نوع مادربورد ها از همتایان AT متفاوت است به این ترتیب که این مادربورد ها قابلیت تعویض قطعات متصل را امکان پذیر می سازد. علاوه بر این، ابعاد این مادربرد کوچکتر از مادربردهای AT می باشد و در نتیجه محل مناسب برای درایو نیز مجاز است.
مادربرد LPX
مادربردهای تقویتی کم (low profile extension)، که بیشتر به عنوان مادربردهای LPX شناخته می شوند، بعد از بردهای AT در دهه ۹۰ ساخته شدند. تفاوت عمده بین این و بردهای قبلی این است که پورت ورودی و خروجی در این بردها در پشت سیستم وجود دارد. ثابت شده است که این عملکرد مفید است و همچنین توسط هیئت مدیره AT در نسخه های جدیدتر آنها تصویب شده است. استفاده از یک کارت اعتباری نیز برای قرار دادن برخی از اسلات های بیشتر ساخته شده است. اما این کارت های روتین نیز مشکلاتی را ایجاد کردند که برای مثال جریان هوا مناسب نبود. همچنین، بعضی از بردهای کم کیفیت LPX حتی دارای اسلات AGP واقعی نیستند و به سادگی به اتوبوس PCI متصل می شوند. تمام این جنبه های نامطلوب منجر به انقراض این سیستم مادربرد شد و توسط NLX موفق شدند.
مادربرد BTX
BTX مخفف Balanced Technology Extended است. BTX برای کاهش و یا اجتناب از برخی از مسائل که در هنگام استفاده از آخرین فن آوری ها برای سیستم پیش می آید، آمد. تکنولوژی های جدیدتر اغلب قدرت بیشتری را برای اجزای برنامه ها می طلبند و همچنین در هنگام استفاده از مادربردها مطابق با مشخصات ATX که حدود سال ۱۹۹۶ تولید شده اند، گرما بیشتر می کند. استاندارد ATX و استاندارد BTX، هر دو توسط اینتل پیشنهاد شدند.
مادربرد پیکو BTX
Pico BTX یک شکل از مادربرد است که به منظور تولید استاندارد BTX حتی کوچکتر طراحی شده است. این مادر برد کوچکتر از بسیاری از مادربردهای فعلی “میکرو” است، از این رو نام “Pico” مورد استفاده قرار گرفته است. این مادربرد ها یک نصف نیمه معمولی را با دیگر اندازه های خط BTX به اشتراک می گذارند، اما آنها تنها یک یا دو اسلات توسعه را پشتیبانی می کنند.
مادربرد مینی ITX
Mini-ITX یک فاکتور فرم مادربرد کم قدرت ۱۷ × ۱۷ سانتیمتری (۶٫۷ در ۶٫۷ اینچ) است. این فن آوری توسط VIA Technologies در سال ۲۰۰۱ طراحی شده است. این سیستم ها عمدتا در سیستم های کامپیوتری کوچک (SFF) مورد استفاده قرار می گیرند. صفحات مینی ITX به علت معماری مصرف انرژی کم می توانند به راحتی خنک شوند. چنین معماری، آنها را برای سیستم های رایانه ای و یا سیستم های تئاتر خانگی بسیار مفید می سازد که سر و صدای فن می تواند کیفیت و ارزش تجربه سینما را کاهش دهد.
مادربرد مینی ITX
Mini-ITX یک فرم از مادربرد کم قدرت ۱۷ × ۱۷ سانتیمتری (۶٫۷ در ۶٫۷ اینچ) است. این فن آوری توسط VIA Technologies در سال ۲۰۰۱ طراحی شده است. این سیستم ها عمدتا در سیستم های کامپیوتری کوچک (SFF) مورد استفاده قرار می گیرند. صفحات مینی ITX به علت معماری مصرف انرژی کم می توانند به راحتی خنک شوند. چنین معماری، آنها را برای سیستم های رایانه ای و یا سیستم های تئاتر خانگی بسیار مفید می سازد که سر و صدای فن می تواند کیفیت و ارزش تجربه سینما را کاهش دهد.
خرابی های مادربرد:
در صورتی که سیستم خود را روشن کنید و هیچ اتفاقی نیافتند و یا ممکن است چراغ روشن شود، فن شروع به کار کند، اما صفحه نمایش روشن نمی شود، و بعد از ۱۵-۱۰ ثانیه صدای کار کردن هارد دیسک را نمی توانید بشنوید نشان از بروز مشکل در مادربرد سیستم شماست. که برای رفع آن باید به متخصص متبحر مراجعه نمایید.
در صورت بروز مشکل و خرابی در مادربرد سیستم خود با واحت تعمیرات کامپیوتر مجتمع فنی مرکز تعمیر تماس حاصل فرمایید.
لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹
آدرس»
تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳