پرینتر
یک پرینتر (چاپگر) یک دستگاه سخت افزاری خارجی است که داده های الکترونیکی ذخیره شده در یک رایانه یا دستگاه دیگر را می گیرد و یک کپی از آن را تولید می کند. به عنوان مثال، اگر شما یک گزارش را در رایانه خود ایجاد کردید، می توانید چندین نسخه از آن را برای جلسه کارکنان چاپ کنید و در اختیارشان قرار دهید. چاپگرها یکی از رایج ترین لوازم جانبی کامپیوتر هستند و معمولا برای چاپ متن و عکس استفاده می شوند. در زیر لیستی از انواع مختلف چاپگرهای کامپیوتری است. امروزه پرینترهای رایج که با رایانه مورد استفاده قرار می گیرند، چاپگرهای جوهر افشان و لیزری هستند.
پرینتر سه بعدی
چاپگر AIO (همه در یک)
چاپگر نقطه ای
چاپگر جوهر افشان
پرینتر لیزری
چاپگر LED
MFP (چاپگر چند منظوره)
پلاتر
چاپگر حرارتی
رابط های چاپگر
چند راه مختلفی وجود دارد که یک چاپگر می تواند به یک کامپیوتر متصل شود و با کامپیوتر ارتباط برقرار کند (به عنوان رابط ها اشاره می شود). امروزه رایج ترین نوع اتصال توسط کابل USB یا از طریق Wi-Fi است. در زیر لیستی کامل از کابل ها و رابط های مورد استفاده برای اتصال یک کامپیوتر به چاپگر است.
Cat 5
فایروایر
MPP-1150
درگاه موازی
SCSI
درگاه سریال
یو اس بی
وای فای
تاریخچه چاپگرهای مختلف و نحوه کار آنها:
چاپگر مکانیکی
اولین چاپگر مکانیکی توسط Charles Babbage برای استفاده با Difference Engine، که Babbage در سال ۱۸۲۲ توسعه یافت،اختراع شد. چاپگر Babbage با استفاده از میله های فلزی با کاراکترهای چاپ شده در هر میله برای چاپ متن روی رول کاغذ که از طریق دستگاه تغذیه می شد، استفاده می شود.
چاپگر ماتریکس نقطه ای
اولین چاپگر نقطه ماتریس توسط IBM در سال ۱۹۵۷ ایجاد شد. با این حال، نخستین اثر چاپگر نقطه ماتریس توسط Centronics در سال ۱۹۷۰ معرفی شد. برای ایجاد حروف و تصاویر، سر چاپ، حاوی پین ها، روی آن ها یک روبان جوهر قرار داده شده بود. این نوار فقط بالای یک تکه کاغذ قرار می گرفت. همرمان که سر پرینتر در سراسر روبان حرکت می کرد (معمولا به صورت افقی)، سوزن ها بر روسان فشار داده می شدند تا بر روی صفحه جوهر را چاپ کنند (شبیه ماشین تایپ). زمانی که این سوزن ها یک سری نقاط را چاپ می کنند، شما می توانید ببینید که کجا این پرینتر نام خود را دریافت می کند.
چاپگر جوهر افشان
در حالیکه پرینترهای جوهر افشان در اواخر دهه ۱۹۵۰ شروع به تولید نمودند، تا اواخر دهه ۱۹۷۰، آنها قادر نبودند تصاویر دیجیتال مناسب را تولید کنند. این پرینترهای جوهر افشان با کیفیت بالا توسط شرکت های چندگانه، از جمله Canon، Epson و Hewlett-Packard توسعه یافته اند. چاپگرهای جوهر افشان مشابه پرینترهای ماتریس نقطه هستند که تصاویری که ایجاد می کنند از نقطه ها تشکیل می شوند. با این حال، نقاط روی یک چاپگر جوهر افشان بر روی صفحه به جای استفاده از یک نوار و پین با شلیک جوهر به تصویر کشیده می شوند. علاوه بر این، نقطه چاپگر جوهر افشان بسیار کوچکتر است و سرعت چاپ آنها سریعتر است.
پرینتر لیزری
در اوایل دهه ۱۹۷۰، Gary Starkweather، چاپگر لیزری را در هنگام کار با Xerox با تغییر یک مدل ۷۰۰۰ دستگاه خود، اختراع کرد. با این حال، تا سال ۱۹۸۴ هنگامی که هیولت پاکارد HP LaserJet را معرفی کرد، چاپگرهای لیزری به طور گسترده ای در دسترس و مقرون به صرفه نشدند. سال بعدشرکت اپل Apple LaserWriter را معرفی کرد که تکنولوژی PostScript را به بازار چاپگر معرفی کرد. پرینترهای لیزری پیچیده تر از پیشینیان خود هستند.
پرینتر سه بعدی
چاپگر ۳D توسط Chuck Hull در سال ۱۹۸۴ ایجاد شد. چاپگرهای ۳D با استفاده از طرح دیجیتالی یک شی و تولید لایه لایه با استفاده از مواد مختلف مانند پلاستیک و آلیاژهای فلزی کار می کنند.
بعد از معرفی پرینترها در اینجا نوبت به این می رسد که جوهر پرینتر از چه چیزی ساخته شده است؟ جوهر مایع یا خمیر است که حاوی رنگدانه یا رنگ است. رنگدانه ها جوهر رنگش را می دهند و از منابع مختلفی حاوی ترکیبات نیتروژن هستند که معمولا به عنوان رنگ ها شناخته می شوند می آیند. جوهر برای تولید متن یا یک تصویر استفاده می شود. بیش از ۹۰٪ از جوهرها، جوهر چاپ هستند، که در آن رنگ توسط رنگدانه ها به جای رنگ استفاده شده در نوشتن جوهر مورد استفاده قرار می گیرند. تفاوت جوهر و تونر چیست؟ هر دوی جوهر و تونر برای چاپ در خانه و کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند، اما نحوه استفاده از آنها در کاغذ متفاوت است. جوهر مایع رنگی با رنگدانه و رنگ است که در چاپگرهای جوهر افشان استفاده می شود. دو نوع وجود دارد: رنگی (رنگی که در مایعات حل شده) و یا رنگ پایه (پودر ریز معلق در مایع). چاپگرهای جوهر افشان قطرات کوچک جوهر را از طریق نازل های کوچک، بر روی کاغذ، می افشانند. از سوی دیگر تونر یک پودر بسیار ریز از پلی استر است؛ یک نوع پلاستیکی. در پرینتر لیزری، لیزر یک الگوی الکترواستاتیک تصویر شما را روی یک درام متال چرخشی که بار الکتریکی را حمل می کند ایجاد می کند. یک کارتریج، تونر را بر روی درام قرار می دهد، اما تونر فقط به مناطق خاصی می رسد که لیزر بار الکتریکی درام را تغییر داده است.
خرابی های پرینتر
پرینتر از جمله دستگاه های پر کاربرد در مراکز اداری و سازمان ها می باشد و اینکه به خوبی کار کند و خروجی درستی بدهد بسیار اهمیت دارد. از جمله مشکلاتی که برای پرینتر ممکن است به وجود آید این است که به خوبی از متن یا تصویری که می خواهیم خروجی ندهد و همراه با سایه، سیاهی، بهم خوردگی رنگ و … باشد. ممکن است کاغذ در داخل پرینتر گیر کند، کارتریج آن علیرغم اینکه شارژ هست به خوبی کار نکند. دستگاه توسط سیستم خوانده نشود و بسیاری موارد دیگر که نشان دهنده وجود مشکل در سیستم پرینتر است.
در صورت بروز خرابی در سیستم پرینتر خود می توانید با واحد تعمیرات لوازم اداری مجتمع فنی مرکزتعمیر تماس حاصل فرمایید یا مراجعه حضوری داشته باشید.
لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱
آدرس»