اسپیکرها
اسپیکر یا بلندگوی کامپیوتر یک دستگاه سخت افزاری است که برای تولید صدا به یک رایانه متصل می شود. سیگنال مورد استفاده برای تولید صدا که از یک بلندگوی رایانه ای تولید می شود، توسط کارت صدای کامپیوتر ایجاد می شود. بلندگوها از یک مخروط، سیم پیچ آهن، یک آهنربا و محفظه ساخته شده اند. هنگامی که بلندگو ورودی الکتریکی را از یک دستگاه دریافت می کند، جریان را از طریق آن می گیرد و باعث حرکت به جلو و عقب می شود. این حرکت سپس مخروط بیرونی را ارتعاش می دهد و باعث ایجاد امواج صوتی شده که توسط گوش هایمان می شنویم.
هنگامی که رایانه ها در ابتدا منتشر شدند، آن ها دارای بلندگوهای درون صفحه ای (on board) در شاسی ساخته شده بودند که مجموعه ای از صداهای مختلف را تولید می کردند. اولین بلندگوی داخلی توسط IBM در سال ۱۹۸۱ اختراع شد و صدای پایه و با کیفیت پایین تولید کرد. با پیشرفت تکنولوژی، اسپیکرهای داخلی به سیستم مانیتور کامپیوتر وارد شدند و توانایی تولید صداها، موسیقی و دیگر جلوه های صوتی را به دست آوردند. بلندگوها معمولا در قسمت پایین مانیتور پایین و سمت چپ قرار داشتند اما گاهی اوقات در سمت چپ و راست مانیتور قرار داشتند. هنگامی که بازی های رایانه ای، موسیقی دیجیتال و سایر رسانه ها محبوب شد، تولید کنندگان شروع به ایجاد بلندگو های خارجی کردند که کیفیت صدای با کیفیت و بهبود باس را افزایش دادند. اولین اسپیکر کامپیوتر خارجی توسط Abinawan Puracchidas در سال ۱۹۹۱ اختراع شد و هنوز هم نوع غالب اسپیکر برای رایانه است.
بلندگوها در پاسخ فرکانسی، اعوجاج هارمونیکی کل و وات امتیاز داده می شوند. پاسخ فرکانسی میزان اندازه گیری بلند و پایین صدای بلندگو تولید می شود. صدا تولید شده توسط بلندگوها با فرکانس و دامنه تعریف می شود. به عنوان مثال، یک صدای خواننده سوپرانو باعث تولید امواج صوتی با فرکانس بالا می شود، در حالی که یک گیتار باس یا ضربه درام باعث تولید صداهای در محدوده فرکانس پایین می شود. توانایی سیستم بلندگو برای بارگیری دقیق فرکانس های صوتی نشانگر خوبی از نحوه صاف بودن صدا است. بسیاری از اسپیکرها شامل مخروط های مختلف بلندگو برای محدوده فرکانس های مختلف هستند، که به تولید صداهای دقیق تر برای هر محدوده کمک می کند. بلندگوهای دو طرفه به طور معمول یک بلندگو و یک بلندگو متوسط را دارند، در حالی که بلندگوهای سه طرفه دارای یک بلندگو، یک بلندگو متوسط و ساب ووفر هستند.
THD (total harmonic distortion) (اعوجاج کامل هارمونیکی) مقدار اعوجاج ایجاد شده توسط تقویت سیگنال است. Watts مقدار تقویت موجود برای اسپیکرها است. بلندگوهای خارجی به یک رایانه یا یک دستگاه دیگر متصل می شوند تا صدای تقویت شده بیشتری را بسازند (بلندتر شوند)، باس بیشتری با ساب ووفر اضافه کنید یا صدای فراگیر ایجاد کنید. اگر شما یک لپ تاپ، گوشی هوشمند یا دستگاه دیگری با بلندگوهای داخلی دارید، به بلندگوهای خارجی نیاز ندارید، مگر اینکه به صداهای بلندتر، باس بیشتر یا صدای فراگیر نیاز داشته باشید. برخی از بلندگوها طراحی شده اند که به طور خاص با کامپیوتر کار کنند، در حالی که دیگران می توانند به هر نوع سیستم صوتی متصل شوند. بلندگوها مبدل هایی هستند که امواج الکترومغناطیسی را به امواج صوتی تبدیل می کنند.
بلندگوها ورودی صوتی را از یک دستگاه مانند یک رایانه یا گیرنده صوتی دریافت می کنند. این ورودی ممکن است به صورت آنالوگ یا دیجیتال باشد. بلندگوهای آنالوگ امواج الکترومغناطیسی آنالوگ را به امواج صوتی امتداد می دهند. از آنجایی که امواج صوتی به شکل آنالوگ تولید می شوند، بلندگوهای دیجیتال ابتدا باید ورودی دیجیتال را به یک سیگنال آنالوگ تبدیل کنند و سپس امواج صوتی تولید کنند. دامنه یا بلندی صدا، با تغییر فشار هوا ایجاد شده توسط امواج صوتی بلندگو تعیین می شود. بنابراین، هنگامی که بلندگوهای خود را بلند می کنید، در واقع فشار هوا امواج صوتی را افزایش می دهید. از آنجا که سیگنال تولید شده توسط برخی از منابع صوتی بسیار بالا نیست (مانند کارت صدای رایانه)، ممکن است لازم باشد که توسط بلندگو تقویت شود.
بنابراین، اکثر بلندگو های خارجی کامپیوتر تقویت می شوند، به این معنی که آنها از برق برای تقویت سیگنال استفاده می کنند. بلندگوهایی که می توانند ورودی صدا را تقویت کنند، اغلب بلندگوهای فعال نامیده می شوند. شما معمولا می توانید بگویید که یک بلندگو فعال است اگر دارای یک کنترل صدا باشد یا می تواند به برق وصل شود. بلندگوهایی که هیچ تقویت داخلی ندارند، بلندگوهای پسیو (passive) نامیده می شوند. از آنجایی که این اسپیکرها سیگنال صوتی را تقویت نمی کنند، آنها نیاز به سطح بالای ورودی صوتی دارند که ممکن است توسط تقویت کننده صوتی تولید شوند. بلندگوها معمولا به دو دسته تقسیم می شوند که به آنها امکان می دهد صدای استریو تولید کنند. این به این معنی است که بلندگوهای چپ و راست، صوت را در دو کانال کاملا جداگانه انتقال می دهند. با استفاده از دو بلندگو، موسیقی به نظر می رسد بسیار طبیعی تر از گوش های ما برای شنیدن صداها از چپ و راست در همان زمان استفاده می کند. سیستم های فراگیر ممکن است شامل چهار تا هفت بلندگو (به علاوه یک ساب ووفر)، که یک تجربه واقعی تر را ایجاد می کند.
اسپیکرها فقط مختص به کامپیوتر نمی شود بلکه انواع مختلفی در اندازه های متفاوت به منظور کارهای متفاوت طراحی و ساخته می شوند. اسپیکرهای بلوتوثی، ضد آب و … از جمله اسپیکرهایی هستند که می توان نام برد. اسپیکرهای بلوتوثی نیاز به سیم ندارند و می توان آن ها را به صورت بی سیم استفاده و کنترل کرد. اسپیکرهای ضد آب برای مسافرت و یا در مکان هایی که احتمال وجود رطوبت و آب هست به راحتی می توان استفاده کرد. برای فعالیت های مربوط به مکان های بزرگ برای مثال همایش ها و کنسرت ها اسپیکرهای مخصوص به خود را دارند که متناسب با نوع کار و محیط انتخاب می شوند که به عنوان اسپیکرهای حرفه ای شناخته و دسته بندی می شوند.
خرابی های اسپیکر
اسپیکرها از هر نوعی و مدلی و برای هر کاربردی که باشند بعضأ با مشکلاتی همراه هستند. مهمترین نشان اینکه اسپیکر ما با مشکل مواجه شده است، عدم خروجی صدا است. خروجی صدای خش دار، قطع و وصل شدن صدا و … از جمله موارد مشکلات مربوط به اسپیکرها می باشد.
در صورت بروز خرابی در سیستم اسپیکر خود می توانید با واحد تعمیرات لوازم صوتی و تصویری مجتمع فنی مرکزتعمیر تماس حاصل فرمایید و یا مراجعه حضوری داشته باشید.
لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱
آدرس»
تهران-میدان انقلاب – خیابان کارگر شمالی – خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳